Bemutatták a Hosszú Katinkáról szóló életrajzi filmet5Fénykép© origo.hu

Bemutatták a Hosszú Katinkáról szóló életrajzi filmet

, 9 hír, oldalnézet

Önismereti folyamat, szinte terápia volt a film elkészülte – vallotta be Hosszú Katinka a róla szóló alkotás sajtóvetítése után, megjegyezve, hogy olyan dolgok is megfogalmazódtak benne a forgatás során, amelyekhez talán enélkül nem jutott volna el. A közel 100 perces alkotás végigkíséri az úszó pályafutását a bajai kezdetektől, megszólal benne nagyapja, aki első edzője volt, és családtagjai is.

Láthatjuk, hogyan vezetett karrierje az olimpiai és világbajnoki kudarcokon és sikereken át egészen a tokiói játékokig. A csúcspont természetesen a három riói aranyérem, és kiderül, hogyan vált Iron Ladyvé, amelyet egy álarcnak nevezett. A filmben nem beszél korábbi edző-férje, Shane Tusup, de több felvételen feltűnik – az alkotók szerint kapott felkéréseket a szereplésre is.

"Feláldoztam magam ezekért az eredményekért" - mondta a filmben Hosszú Katinka, aki őszintén beszél arról is, hogy miért romlott meg a kapcsolata Tusuppal, és aztán hogyan találta meg a boldogságot új párja, Gelencsér Máté oldalán, akivel most az esküvőt tervezgetik.