Börtönbüntetésre ítélték Fekete-Győr Andrást15Fénykép© magyarnarancs.hu

Börtönbüntetésre ítélték Fekete-Győr Andrást

, 20 hír, 0 oldalnézet

Hétfőn reggel ismételten bíróság elé kellett állnia a Momentum két képviselőjének, Szarvas Koppány Bendegúznak, valamint Fekete-Győr Andrásnak, amiért az ügyészség vádja szerint még 2018 decemberében a túlóratörvény elleni tüntetéseken rátámadtak a rendőrökre.

Ezek szerint Szarvas Koppány Bendegúz a rendezvény alatt meggyújtott egy pirotechnikai eszközt, amelyet – miután az már nem szikrázott, csak füstöt árasztott magából – a Parlament épületének biztosítását végző rendőrök felé dobott. Másnap az I. rendű vádlott – ezúttal a II. rendű terhelt, Fekete-Győr András társaságában – újfent megjelent egy Kossuth téri demonstráción, amikor mindketten meggyújtottak pirotechnikai eszközöket, majd miután azok már csak füstöt bocsátottak ki magukból, az I. rendű vádlott többet, míg a II. rendű vádlott egyet a rendőrök felé dobott.

A Fővárosi Törvényszéken először a személyi körülményeikről kellett nyilatkozniuk, majd az ügyészség ismertette a fellebbezést. Ismert, hogy korábban az elsőfokú ítéletben felmentette a két politikust a vádak alól az eljáró bírónő, ám az ügyészség fellebbezett a súlyosításért. Akkor a két vádlott úgy nyilatkozott az Indexnek, hogy elégedettek voltak az ítélettel, de számítottak az ügyészségtől erre a lépésre.