Budapest zöldstopot vezetne be - megszólalt a Városliget vezetője5Fénykép© hirado.hu

Budapest zöldstopot vezetne be - megszólalt a Városliget vezetője

, 12 hír, oldalnézet

A beruházó Városliget Zrt. sajnálattal vette tudomásul, hogy a Fővárosi Közgyűlés elfogadta a változatási tilalmat elrendelő előterjesztést, mert annak következtében - ha valóban hatályba lép - le kell állítani a park zöldfelületét célzó összes folyamatban lévő fejlesztést - mondta az MTI-nek a miniszteri biztos.

A Városliget Zrt. értetlenül áll az előtt is, hogy egy ilyen súlyú döntést megelőzően a szabályozási hatáskörében eljáró főváros vezetése nem egyeztetett a park megújításáért törvényileg felelős és annak tulajdonosi jogait gyakorló állami vagyonkezelő szervezettel.

Baán László hangsúlyozta: a vonatkozó jogszabályok alapján a főváros változtatási tilalma nem vonatkozik azon épületekre, amelyek már építési engedéllyel rendelkeznek. Így zavartalanul folytatódhatnak a munkálatok a már épülő létesítmények - Néprajzi Múzeum, Magyar Zene Háza, Dózsa György úti mélygarázs - esetében és a tilalom nem vonatkozik a tervezett, de jelenleg építés alatt nem álló épületekre, így az Új Nemzeti Galériára, a Magyar Innováció Házára és a Városliget Színházra sem, ugyanis azok is érvényes építési engedéllyel bírnak.