Dömötör Csaba: akinek fontos a béke, az a Fideszre szavaz6Fénykép© kemma.hu

Dömötör Csaba: akinek fontos a béke, az a Fideszre szavaz

, 19 hír, 0 oldalnézet

Brüsszelben úgy fokozzák a háborús készülődést, hogy közben teljesen kizárják a választók hangját, óhaját és akaratát – mondta Dömötör Csaba az Origónak adott interjúban. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hangsúlyozta: – Ezek a hetek azt is bebizonyítják majd, hogy akinek fontos Magyarország békéje, a mostani körülmények között csak a Fideszre számíthat – majd hozzátette, a béke és a háború ügyét nemcsak a magyar kormány tartja fő kérdésnek, hanem az európaiak többsége is.

Dömötör Csaba az uniós háborús politika evolúciójáról úgy vélekedett, hogy az elmúlt időszakban egyre inkább eszkalálódott a helyzet. – Eleinte sisakokat küldtek, majd töltényt, tankot és vadászgépeket.

Most már nagy hatótávolságú rakétákat is, miközben megindult az ötletelés arról, hogy katonák is menjenek – mondta az államtitkár, egyúttal kiemelte: Az is egy eszkalációs határátlépés, hogy a lengyelek arról beszélnek, hogy szívesen fogadnak atomfegyvereket, a NATO-főtitkár pedig Kijevben kijelentette, hogy Ukrajna Patriot rakétákat kap, a fegyverszállítások nagyságrendje pedig tovább növekszik.