Elbúcsúztak Szilágyi Istvántól5Fénykép© origo.hu

Elbúcsúztak Szilágyi Istvántól

, 7 hír, 0 oldalnézet

Élete egyik legnehezebb napja a mai Szilágyi István özvegyének. Jolika néni délelőtt kíséri utolsó útjára imádott férjét, akinek az életét a közös fiuk oltotta ki. A fájdalma mérhetetlen, és ezen az sem segít, hogy egyedül kell megbirkóznia a veszteséggel.

Gyilkossággal gyanúsított fia az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) tölti az előzetes letartóztatását, egyetlen unokája, Nándor pedig Brüsszelben él az édesanyjával. A koronavírus-járvány miatt nem térhetett haza a temetésre. A kamaszfiú volt a házaspár szeme fénye, az egyetlen, akire igazán büszkék lehettek, és Nándi is nagyon ragaszkodott az apai nagyszüleihez.

Éppen ezért nem meglepő, hogy a tizenhét éves fiú úgy döntött: ha már nem lehet ott a temetésen személyesen, rendhagyó módon búcsúzik el a nagyapjától. Ehhez Szilágyi István volt munkaadójának a segítségét kérte: elküldött egy levelet Forgács Péternek, a Győri Nemzeti Színház igazgatójának, és arra kérte őt, hogy olvassa fel a temetésen a nagyapjának szánt sorokat.