Eldőlt, ki lesz az Örkény Színház éléről távozó Mácsai Pál utódja5Fénykép© infostart.hu

Eldőlt, ki lesz az Örkény Színház éléről távozó Mácsai Pál utódja

, 7 hír, 0 oldalnézet

Ahogy korábban bejelentette, az Örkény Színházat létrehozó és 20 éven keresztül igazgató Mácsai Pál jelenlegi mandátumának lejárta után átadja a színházvezetői feladatait. Felkérésére Gáspár Máté készített ügyvezetői pályázatot, amiben művészeti vezetőként a színház színész-rendezőjét Polgár Csabát, gazdasági vezetőként pedig a jelenleg is ezt a munkakört ellátó Bagi Andreát jelölte meg. „A program az elmúlt két évtized eredményeit megőrizve megújító, 21. századi városi színház modelljének kidolgozására tesz javaslatot” – olvasható a teátrum közösségi oldalán.

Miután a koncepciót a szakmai bizottság 6 igen szavazattal 1 tartózkodás mellett támogatta, a Fővárosi Közgyűlés december 13-i ülésén Gáspár Mátét az Örkény István Színház Nonprofit Kft. ügyvezetőjének, 2025. március 1. napjától 2030. február 28. napjáig terjedő határozott időtartamra egyhangúlag megválasztotta – teszik hozzá.

Mácsai Pál, a jelenlegi igazgató az Index megkeresésére korábban azt mondta: az Örkény színház példaként szeretné azt a modellt felmutatni, hogy az új és a régi igazgató együtt dolgozik, hogy már közösen tudják megtervezni a 2024/25-ös évadot.