Ellenőrzik az idősotthonokat és fertőtlenítenek a vidéki településeken is2Fénykép© origo.hu

Ellenőrzik az idősotthonokat és fertőtlenítenek a vidéki településeken is

, 5 hír, oldalnézet

Folyamatosan ellenőrzik a bentlakásos szociális intézményeket, idősotthonokat az országos tisztifőorvos által elrendeltek alapján a vidéki településeken is.

A Békés Megyei Kormányhivatal is soron kívül ellenőrzi a bentlakásos szociális intézményeket, idősotthonokat. A járványügyi előírások betartása mellett azt is vizsgálják, hogy mennyire vannak ellátva fertőtlenítőszerekkel, egyéni védőfelszerelésekkel. Legutóbb szombaton Eleken, a 33 férőhelyes, önkormányzati fenntartású idősotthonban tartottak helyszíni szemlét. Mindeddig Békés megye 71 bentlakásos szociális intézményének egyikében sem mutatták ki a fertőzést.

Szolnokon szombaton a Vízpart körúti idősotthont ellenőrizték, ahol mintegy 220 idős ember él – közölte Szalay Ferenc polgármester. Az ellenőrzés kiterjedt az orvosi ellátás biztosítására, a személyi, tárgyi feltételekre, az eljárásrendre és az ápolás teljes folyamatára is. Az átfogó ellenőrzés során mindent rendben találtak a szakemberek. A szolnoki idősotthonokba az ápolók beköltöztek, kéthetente váltják egymást, ezzel is növelve a bentlakók biztonságát a járvány idején.