Elon Musk megelőzte Bill Gatest a leggazdagabbak listáján8Fénykép© portfolio.hu

Elon Musk megelőzte Bill Gatest a leggazdagabbak listáján

, 13 hír, 0 oldalnézet

Elon Musk, a Tesla alapítója a világ második leggazdagabb embere a Bloomberg listája szerint. Musk Bill Gatest, a Microsoft alapítóját előzte meg, aki így már csak a harmadik leggazdagabb ember a világon.

A Bloomberg listáján hétfőn történt csere a második helyen, miután a Tesla elektromos járműgyártó részvényára egyetlen nap alatt 6,5 százalékkal drágult. Ez 7,2 milliárd dollárral 127,9 milliárd dollárra növelte Musk vagyonát. A 49 éves Elon Musk vagyona az év eleje óta 100,3 milliárd dollárral nőtt. A Tesla-vezető tavaly még csak a 35. leggazdagabb ember volt a világon. Bill Gates vagyona 127,7 milliárd dollár, a lista élén pedig Jeff Bezos, az Amazon alapítója áll 182 milliárd dolláros vagyonnal.

A negyedik leggazdagabb ember Bernard Arnault, a francia LVMH luxusipari társaság elnök-vezérigazgatója 105 milliárd dollárral. Őt Mark Zuckerberg, a Facebook alapító-vezérigazgatója követi 102 milliárd dollárral, majd a hatodik Warren Buffett, a Berkshire Hathaway főrészvényese és elnök-vezérigazgatója 86,8 milliárd dollárral.