Emelkednek az amerikai tőzsdék4Fénykép© portfolio.hu

Emelkednek az amerikai tőzsdék

, 8 hír, 0 oldalnézet

Eséssel indult a hét második napja az amerikai részvénypiacokon, majd a keddi piaczárás felé közeledve a tengerentúli tőzsdék ismét emelkedni kezdtek, a nap során az energiaszektor részvényei jól teljesítettek, míg a technológiai papírok összességében gyengélkedtek. A Dow végül 74 pontos emelkedés után 0,3 százalékkal került feljebb, az S&P500 stagnált, míg a Nasdaq 3 pontos eséssel zárta a hét második napját.

Kedden mutatta be új telefonjait az Apple, a legújabb iPhone-ok értékesítése szeptember 20-án kezdődik, a sima 11-es modell 699 dollár, a Pro változat már 999 dollárba kerül, a Pro Max pedig 1099 dollárba kerül majd. A cég mindemellett az új iPadet, az új Apple Watchot is bemutatta, az Apple részvényárfolyama végül 1,2 százalékos emelkedéssel zárta a napot.

Eséssel zárta a hét második napját a magyar tőzsde, a BUX 528 pontos mínusz mellett 1,3 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek kivétel nélkül eséssel zárták a keddi kereskedést. A Magyar Telekom 0,1 százalékos esés után 420 forinton zárt, a Mol 1,2 százalékkal került lejjebb, az olajcég papírjai 2 928 forinton zártak. Az OTP 1,4 százalékos esést követően 12 430 forinton búcsúzott a hét második napjától, míg a hazai blue chipek közül 2 százalékos esésével a Richter teljesített a leggyengébben. A gyógyszergyártó részvényei 4 840 forinton fejezték be a keddi kereskedést.