Gyurcsány Ferenc fenyegetőzése a politikusbűnözés minősített esete© origo.hu

Gyurcsány Ferenc fenyegetőzése a politikusbűnözés minősített esete

, 7 hír, oldalnézet

A Demokratikus Koalíció vezetői megrögzött fenyegetőzők, ráadásul Gyurcsány Ferenc legutóbbi kirohanása a politikusbűnözés minősített esete - mondta az Origónak Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője.

Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ igazgatója pedig azt emelte ki, hogy a bukott miniszterelnök nem csak Vidnyánszky Attilát fenyegette meg, hanem gyakorlatilag mindenkit, aki őket támogatja. Mint korábban írtuk, a baloldal jelenlegi vezetője, Gyurcsány Ferenc azt írta közösségi oldalán, hogy földönfutóvá teszi a Kossuth-díjas Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház igazgatóját.

Azért, mert őt nevezték ki a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumi elnökének.

Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint a Demokratikus Koalíció vezetői megrögzött fenyegetőzők, de ez a mostani a politikusbűnözés minősített esete, ha ártatlan közszolgákat fenyegetnek börtönnel, vagy akár teljes vagyonelkobzással. Az alkotmányjogász felidézte, hogy 2017-ben Gyurcsányék ügyészeket és bírákat fenyegettek meg börtönnel a sukorói telekcserével kapcsolatos ügyben, amikor Tátrai Miklóst és Császy Zsoltot börtönre ítélték. Sőt, akkor a DK-s Varju László nemcsak ügyészeket és bírákat, hanem a legfőbb ügyészt és az Országos Bírói Hivatal elnökét is elzárással fenyegette meg.