Három díjat is elnyert a Semmelweis a Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon6Fénykép© hirado.hu

Három díjat is elnyert a Semmelweis a Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon

, 8 hír, 0 oldalnézet

Három díjat nyert a Semmelweis a 21. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon: Koltai Lajos rendezése lett a legjobb film, Vecsei H. Miklóst választották meg a legjobb színésznek, Nagy Katica pedig a legjobb színésznő díját nyerte el a filmben nyújtott alakításáért. A kedd estig tartó ötnapos rendezvényen egyébként összesen 19 magyar mozifilm látható a Laemmle Monica Film Centerben Los Angelesben, zárófilmje a Zákonyi S. Tamás rendezte A nemzet aranyai dokumentumfilm lesz.

A Semmelweis Ignác világhírű magyar orvos életét bemutató alkotást a Los Angeles-i fesztivál nyitófilmjeként mutatták be. A gálán részt vettek a film alkotói, Káel Csaba kormánybiztos és Colleen Bell, a California Film Commission vezetője, aki korábban az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete volt. Káel szerint “külön öröm, hogy a két magyar Nobel-díjas évében egy világhírű magyar tudósról készült filmet mutathatunk be”.

A Variety amerikai filmes portál is részletes cikkben számolt be a filmről. Koltai Lajos az online magazinnak elmondta, hogy fiatalkora óta meghatározó élményként maradt meg benne az 1952-es Semmelweis film, és nagy kihívás volt a világ legismertebb magyar orvosáról életrajzi alkotást készíteni, de azt is említette, hogy csodálatos volt visszatérni a rendezéshez.