Háromszáz Mobi-pontot alakítottak ki a főváros több belső kerületében, véget érhet a rollerkáosz3Fénykép© hirado.hu

Háromszáz Mobi-pontot alakítottak ki a főváros több belső kerületében, véget érhet a rollerkáosz

, 6 hír, 4 oldalnézet

Háromszáz mikromobilitási pontot, új nevén Mobi-pontot alakítottak ki Budapest több belső kerületében a kölcsönzött kerékpárok, elektromos rollerek elhelyezésére. Az érintett kerületek bírságot szabhatnak majd ki a nem kijelölt helyeken parkoló mikromobilitási eszközök után - közölték a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfői sajtótájékoztatóján, amiről az MTI számolt be. A BKK közleménye szerint első lépésként az V., a VI., a VII., a VIII., és a IX. kerületben jelöltek ki Mobi-pontokat.

Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke elmondta: a fővárosi önkormányzat a kerületekkel együttműködve azért hozott létre Mobi-pontokat, hogy rendezett és kényelmes lehetőséget tudjanak biztosítani a kölcsönzött kerékpárok és elektromos rollerek tárolására. A főváros elkötelezett amellett, hogy a fenntartható, zöld közlekedést fejlesszék és alternatívát nyújtsanak mindenkinek az autós közlekedés helyett - hangsúlyozta.

Balogh Samu közölte, nagyon sok panasz érkezett arról, hogy szerteszéjjel hagyják a kölcsönözhető elektromos rollereket. Támogatják, hogy ezeket az eszközöket használják Budapesten, azonban teljesen jogos az az igény, hogy erre rendezett formát találjanak; ezt szolgálják a Mobi-pontok, amelyekből eddig háromszáz készült el - mondta. Hozzátette: a következő időszakban még legalább ennyi Mobi-pontot alakítanak ki, a cél az, hogy ezek az egész városban megoldást nyújtsanak.