Harry herceg az Egyesült Államokból Londonba utazott7Fénykép© hirado.hu

Harry herceg az Egyesült Államokból Londonba utazott

, 9 hír, oldalnézet

Londonba érkezett kedden Harry herceg, III. Károly király Kaliforniában élő másodszülött fia, hogy meglátogassa édesapját, akinél daganatos betegséget diagnosztizáltak. A 75 esztendős brit uralkodótól kezelése már megkezdődött, a királyi család többi tagja nyilvános programokat vesz át tőle.

Harry Los Angelesből érkezett kedd délután a londoni Heathrow repülőtérre, ahonnan a Clarence House-ba, az uralkodói házaspár rezidenciájára ment. A herceg – aki az ötödik a brit trónutódlási sorban – négy éve hagyott fel a királyi család magas rangú tagjaként végzett munkájával, és amerikai feleségével, Meghan hercegnővel együtt Kaliforniába költözött. A sussexi herceg viszonya azóta is feszült a család többi tagjával, mindenekelőtt bátyjával, Vilmos trónörökössel, és a helyzeten csak rontott a Harry által tavaly megjelentetett, a királyi család életéről kényes részleteket feltáró könyv.

A király a daganatos megbetegedés kezelésének időtartama alatt is ellátja államfői teendőit és megkapja az ehhez szükséges hivatalos kormányzati papírokat, de orvosai azt javasolták, hogy nyilvános programjait a kezelés idejére halassza el. Kedden a király húga, Anna hercegnő adott át Károly nevében kitüntetéseket a London nyugati határában lévő windsori kastélyban, majd Közép-Angliába utazott, ahol olyan nyilvános eseményeken vesz részt, amelyekre eredetileg az uralkodó volt hivatalos.