Hat gólos hátrányból verte a Szeged a PSG-t4Fénykép© nemzetisport.hu

Hat gólos hátrányból verte a Szeged a PSG-t

, 7 hír, 3 oldalnézet

Hat gól hátrányban is volt, de végül egész biztosan, háromgólos előnnyel verte a Szeged a Paris Saint-Germaint hazai pályán a férfi kézilabda-Bajnokok Ligája csoportkörének 12. fordulójában, vasárnap. 32-29 lett a vége.

A hazaiaknál az orosz balátlövő, Dmitrij Zsitnyikov, valamint a horvát jobbátlövő, Luka Stepancic maradt ki a keretből, utóbbit a szegediek éppen Párizsból igazolták tavaly nyáron. A vendégeknél a dán beálló, Henrik Toft Hansen nem játszott az európai szövetség által a hét rangadójának választott meccsen.

Vincent Gerard kapus bravúros védésekkel kezdett a PSG kapujában, a szegediek többször rossz megoldást választottak támadásban és védekezésben is, de átvészelték ezt az időszakot. A meccs negyedénél még döntetlen volt az állás, utána viszont a gyorsan és pontosan kézilabdázó franciák egy 4-1-es sorozattal ismét elléptek. A vendégek minden posztról eredményesek voltak, távoli átlövéseik rendre látványos gólokat eredményeztek, és a szünetben magabiztosan vezettek három találattal.