Hatalmas tűz volt Rákosrendezőn az éjjel5Fénykép1Videó© borsonline.hu

Hatalmas tűz volt Rákosrendezőn az éjjel

, 8 hír, 0 oldalnézet

Hatalmas tűz volt hétfő éjjel  Rákosrendező állomás Teleki Blanka utca felőli oldalán – írja a Hvg. A katasztrófavédelem kedd hajnali tájékoztatása szerint egy 100 méter hosszú, 5 méter magas talpfarakás egy része gyulladt meg. A talpfák közelében egy 32 köbméteres gáztartályt is volt, azt egy mozdony vontatta 300 méterrel távolabbra.

A Telex információi szerint a tűz 22:40 körül alakult ki, felsővezeték leszakadásának veszélye miatt kiürítették az egész állomást. A területet robbanásveszélyesnek minősítették, az állomás környékét lezárták. A talpfák mellett a környezők fák és bokrok egy része is meggyulladt, a tűz egy részét ugyanakkor éjfél utánra sikerült eloltani.

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával fővárosi hivatásos, valamint rózsadombi és zuglói önkéntes tűzoltók, illetve a FOKA Folyami Katasztrófavédelem és Speciális Mentő Egyesület önkéntesei oltották a lángokat. A helyszínre vízszállítók, vízágyúk és munkagépek is érkeztek.  Az egységek a továbbterjedt tüzeket eloltották, jelenleg egy vízágyú üzemel. A rakat szétbontása azonban még hosszú ideig eltarthat, így elhúzódó oltási munkálatokra kell számítani. Az állomást teljesen áramtalanították, és egy időre le is állították a vasúti forgalmat.