Hosszú idő után először szólalt meg Máthé Erzsi2Fénykép© kemma.hu

Hosszú idő után először szólalt meg Máthé Erzsi

, 5 hír, 10 oldalnézet

Máthé Erzsi, a nemzet színésze teljes izolációban éli életét és sokszor hallani arról, hogy aggódnak érte pályatársai, barátai. Ez volt legutóbb, amikor egykori kollégája, Fodor Zsóka mesélt a a Borsnak arról, hogy meglátogatta a nemzet színészét. A lap munkatársa felkereste a művésznőt, aki évek óta először szólalt meg a médiának. A Kossuth-díjas színész elmondta; nehezen dolgozza fel, hogy már 95 éves elmúlt.

– Szerencsére nincs okom panaszra – kezdte a lapnak a színművész.

– Mindenem megvan, de sajnos sokszor nincs erőm kikelni az ágyból. Ilyenkor kicsit nehéz. Nehéz megszokni azt, hogy az ember már 95 éves. Amikor csak fekszem és nézem a tévét, meg folyton azt látom, hogy szörnyűségek történnek körülöttünk a világban. Háború, koronavírus, éhezés. Borzasztó dolog ezt végignézni, pláne úgy, hogy az ember nem tud tenni ezzel semmit.

Őszintén szólva a Covid óta sokkal jobban féltem az egészségemet, mint azelőtt. Az én koromban már nagyon nem lehet félvállról venni a betegségeket. Csak az a baj, hogy már nem tudok játszani – mondta elcsukló hangon Máthé Erzsi, akinek legnagyobb fájdalmai közé tartozik, hogy kollégáival már nem állhat fel Thália deszkáira, ami egy színésznek magát, az életet jelenti.