Irán megtámadta Izraelt – Elon Musk X-én tették közzé a hírt2Fénykép© sonline.hu

Irán megtámadta Izraelt – Elon Musk X-én tették közzé a hírt

, 5 hír, 2 oldalnézet

Irán nehézrakétákkal támad Tel-Avivra” – írta az X közösségi oldal. Szerencsére ebből egy szó sem volt igaz. Mindössze Elon Musk X-ének híres-nevezetes chatbotja írt egy hamis címet: Irán valójában nem támadta meg Izraelt. Az egész rémséget az X mesterséges intelligenciával működő chatbotja, Grok találta ki és publikálta.

Március elején sajtójelentések nyomán mi is megírtuk, hogy Elon Musk szabadon felhasználhatóvá teszi a ChatGPT riválisát, Grokot. A nagy csinnadrattával tett bejelentés néhány nappal azután jött, hogy a milliárdos pert indított a ChatGPT-t készítő OpenAI start-up ellen, arra hivatkozva, hogy a cég a mesterséges intelligencia fejlesztését nem az emberiség javára, hanem saját haszonszerzésre használja.

Néhány évvel azelőtt, hogy Elon Musk felvásárolta volna az akkor Twitter néven ismert platformot, a vállalat emberi szerkesztőkből álló csapattal állíttatta össze a híreket és kontextusba helyezze a trendeket. A legnépszerűbb tweeteket nem csak egy algoritmus rangsorolta, sőt, a Twitter partnerségre lépett az AP-vel és a Reuters-szel, hogy ellenőrizze a témák valódiságát.