Itt vannak a történelemérettségi hivatalos megoldásai4Fénykép© blikk.hu

Itt vannak a történelemérettségi hivatalos megoldásai

, 6 hír, 0 oldalnézet

A Blikk is megírta, hogy az érettségi feladatsorokat a javítási-értékelési útmutatókkal egyetemben a vizsgát követő napon hozzák nyilvánosságra az Oktatási Hivatal honlapján. A reggel 8.00, valamint 9.00 órakor kezdődő vizsgák esetében a számonkérés másnapján reggel 8.00 órakor, a 14.00 órakor kezdődő vizsgáknál a megmérettetést követő nap 14.00 órakor.

Szerdán történelemből kellett számot adni tudásukból az érettségizőknek. A középszintű vizsga első részben 12 rövid feladatra kellett válaszolni, míg a második részben esszéket kellett írni. Erre összesen 180 perce volt a vizsgázóknak, amellyel 50-50 pontot szerezhettek az írásbelin. A feladatok megoldásához lehetett használni kronológiai táblázat nélküli atlaszt.

Mennyire megy a történelem? Vajon ma is átmenne az érettségin? Tesztelje tudását!

Arról is beszámoltunk, hogy a középszintű történelemérettségi első részében a rövid feladatok többek között a kereszténység elterjedésével, a barokk stílussal, az ipari forradalommal foglalkoztak. Emellett a diákoknak Hunyadi Mátyással, az első világháborúval és a Horthy-korszakkal kapcsolatos kérdésekre is kellett válaszolniuk. A feladatlap első részében szerepelt még a Rákóczi-szabadságharc és Magyarország reformkori gazdasága is.