Joe Biden nyert a dél-karolinai demokrata előválasztáson5Fénykép© portfolio.hu

Joe Biden nyert a dél-karolinai demokrata előválasztáson

, 9 hír, 2 oldalnézet

Dél-Karolina az az állam, ahol négy évvel ezelőtt Joe Biden először nyert az előválasztáson, így a szorgalmazására idén is ott tartották az első előválasztást. A jelenlegi elnök a várakozásoknak megfelelően simán legyőzte két legesélyesebb kihívóját, Dean Phillips minnesotai képviselőt és Marianne Williamson írónőt – írja a CNN.

Biden stábja a győzelem után közleményt adott ki: „2020-ban a dél-karolinai választók voltak azok, akik bebizonyították, hogy a szakértők tévedtek, új életet leheltek a kampányunkba, és elindítottak minket az elnökség megnyeréséhez vezető úton. Most, 2024-ben Dél-Karolina lakosai ismét megszólaltak, és nincs kétségem afelől, hogy önök indítottak el minket azon az úton, hogy ismét megnyerjük az elnökséget – és Donald Trumpot ismét legyőzzük.”

Mint a hvg.hu összefoglalójában írja, Biden győzelme várható volt, ettől függetlenül sokat beletettek a kampányba: az elmúlt öt hétben négyszer küldték Kamala Harris alelnököt Dél-Karolinába, és több mint 400 ezer dollárt költöttek.