Jövő héten kezdenék el a sürgős állagmegőrzési munkálatokat a leomlott székelyudvarhelyi diákotthonnál2Fénykép© hirado.hu

Jövő héten kezdenék el a sürgős állagmegőrzési munkálatokat a leomlott székelyudvarhelyi diákotthonnál

, 6 hír, 2 oldalnézet

Jövő héten kezdenék el a sürgős állagmegőrzési munkálatokat a részben leomlott székelyudvarhelyi diákotthon épületénél. Eközben a diákok anyagi javainak a pótlása is zajlik a támogatásoknak köszönhetően - tájékoztatott vasárnap a Tamási Áron Gimnázium vezetősége.

A székelyudvarhelyi iskola vezetősége a hétfői tragédia utáni napok történéseit összegző közleményében közölte, hogy az egyharmad részben leomlott épületet jelenleg biztonsági okokból, valamint a bűnügyi nyomozást folytató szervek és a munkaügyi felügyelőség tilalma miatt nem lehet megközelíteni.

A Hargita megyei építkezési felügyelőség elrendelte minden munkálat leállítását, és a kiásott részek azonnali betömését kérte, utóbbira a hatósági tiltás miatt még nem kerülhetett sor. Az építkezési felügyelőség az épület megmaradt részének állagmegőrzését és biztonságos megközelítését célzó, független szakértői munka elkészítésére is utasítást adott. Az állagmegőrzési szakvéleményt szombaton adta át a szakértő, aki szintén sürgősen elvégzendő feladatként határozta meg a kiásott árkok betömését - írták a közleményben.