Készpénzmentessé válik a Volánbusz3Fénykép© travelo.hu

Készpénzmentessé válik a Volánbusz

, 13 hír, 0 oldalnézet

Készpénzmentessé válik a jegyvásárlás a Volánbusz valamennyi járatán a közlekedési vállalat és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. megállapodása alapján. Március 23-tól valamennyi helyközi járaton, illetve azokon a településeken, ahol a helyi járatot a Volánbusz üzemelteti, mobiltelefonos alkalmazásban is megvásárolható a buszjegy.

Azokat utasokat, akik az applikációban vásárolják meg jegyüket a Volánbusz járataira, nem terhelik pluszköltségek: az elektronikus jegyek ára megegyezik a hagyományos, papíralapú jegyekével. A teljes árú jegyek mellett elérhetők lesznek az 50 és 90 százalékos kedvezménnyel válthatók is.

Az applikáció segítségével a jegy bárhol, bármikor megvásárolható, akár közvetlenül a járat indulása előtt is. A mobiljegy használatához az utasnak iOS vagy Android operációs rendszerű mobiltelefonjára le kell töltenie az Nemzeti Mobilfizetési Zrt., vagy valamely viszonteladója – jelenleg az OTP Simple – által működtetett közlekedési mobiljegy-alkalmazást, és abban regisztrálnia kell magát.