Kilép a Magyar Lapkiadók Egyesületéből a Mediaworks3Fénykép© magyarnarancs.hu

Kilép a Magyar Lapkiadók Egyesületéből a Mediaworks

, 7 hír, 0 oldalnézet

Kilépéssel megszünteti a Magyar Lapkiadók Egyesületében fennálló tagsági viszonyát a Mediaworks Hungary Zrt. - olvasható a vállalat elnök-vezérigazgatójának hivatalos nyilatkozatában. Kálmán Erika a pénteki kilépéssel egyidejűleg visszahívja az MLE elnökségébe és felügyelőbizottságába delegált tisztségviselőket is.

A Mediaworks lépésének előzménye, hogy az MLE december 13-án hosszú közleményt tett közzé honlapján, amelyben sok más mellett az szerepel, hogy a szuverenitásvédelmi törvény az egyesület szerint szembe megy az alaptörvény szellemével és alkalmas lehet arra, hogy veszélyeztesse, korlátozza a sajtószabadságot, megnehezítse a szerkesztőségek, újságírók munkáját.

A MLE elnöke és főtitkára az egyesület nevében az államfőhöz fordult, arra szólítva fel Novák Katalint, hogy ne írja alá a parlament által megszavazott jogszabályt. A Mediaworks ezt követően még szerda este közleményben határolódott el az egyesület nevében tett állításoktól. Az MLE elnökének és főtitkárának akciójára számos médiaszerkesztőség is reagált.