Koncz Zsófia: a szerencsi csokoládé az egész nemzet számára fontos és identitásmeghatározó termék2Fénykép© hirado.hu

Koncz Zsófia: a szerencsi csokoládé az egész nemzet számára fontos és identitásmeghatározó termék

, 5 hír, 0 oldalnézet

Koncz Zsófia elmondta, hogy "a magyar családok számára a szerencsi csokoládé több generációt tekintve is nagyon fontos üzenetet hordoz", emellett lényeges szerepet tölt be a város életében. Hozzátette, a kormányzati támogatásnak köszönhetően három telephely helyett immár egy üzemben valósulhat meg a gyártás.

A politikus kijelentette, a magyar kormány számára a hazai vállalkozások kiemelten fontosak. Az Energiaügyi Minisztérium azon dolgozott, hogy a háborús helyzet miatt kialakult energiaválságban segíteni tudjanak - emelte ki, hozzátéve, hogy május elsejétől kezdve mintegy harmincezer ügyfél számára - melynek kétharmada kis- és középvállalkozók voltak -  a földgáz és az áram díjait "több mint megfelezték". Ezt követően 180 ezer mikrovállalkozás áramdíját felezték meg, emellett egyes szektorokban július elsejétől áramárplafont is bevezettek - mondta el Koncz Zsófia.

Az államtitkár szerint a centenáriumot több lépcsőben is megünneplik a városban: a szerencsi várban a csokoládé száz évét bemutató kiállítás nyílt, készülnek az édesség történetét bemutató könyv kiadásával és augusztus 25. és 27. között megrendezik az Artúr Napok Fesztivált is.