L. Simon szerint fizikai képtelenség a kultúra központosítása5Fénykép© index.hu

L. Simon szerint fizikai képtelenség a kultúra központosítása

, 7 hír, oldalnézet

„Fizikai képtelenség megcsinálni, amit az Index írt” – jelentette ki az ATV Egyenes Beszéd című műsorában L. Simon László.

Az Egyenes Beszéd vendége L. Simon László író, költő, kultúrpolitikus. Kérjük támogasson bennünket adója 1 százalékával, hogy további hasonló tartalmakat készíthessünk! Név: ATV-Gondolat Jel az Objektív Hírszolgáltatásért Alapítvány Adószám: 18121221-1-42 Bankszámlaszám: 10300002-20252278-00003285 IRATKOZZON FEL CSATORNÁNKRA: https://goo.gl/uo2kim LÁTOGASSON EL OLDALUNKRA: http://www.atv.hu FACEBOOK: https://www.facebook.com/atv.hu INSTAGRAM: https://www.instagram.com/atv_magyarorszag #atv #atvmagyarorszag #egyenesbeszed

Múlt héten mi is beszámoltunk róla, hogy a hírportál nyilvánosságra hozott egy birtokukba került tervezetet, ami a kulturális élet teljes központosítását tartalmazza. Eszerint a megyei hatókörű városi színházak a Nemzeti Színház, a zenekarok a Nemzeti Filharmonikusok, az alkotóművészek pedig a Petőfi Kulturális Ügynökség alá kerülnének. A Nemzeti Színház Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Filharmonikusok Vashegyi György, a Petőfi Kulturális Ügynökség pedig Demeter Szilárd alá tartozik majd.