Legyőzte Horvátországot a magyar férfi vízilabda-válogatott a vb-n7Fénykép© origo.hu

Legyőzte Horvátországot a magyar férfi vízilabda-válogatott a vb-n

, 16 hír, 3 oldalnézet

Elég egyszerű volt a képlet a fukuokai vízilabda-világbajnokságon a férfiaknál a C csoport rangadója előtt: mivel Magyarország és Horvátország számára is kötelező feladat a másik két ellenfél, Japán és Argentína legyőzése, aki a magyar idő szerint szerda hajnali meccset megnyeri, az csoportgyőztes, így közvetlenül bent van a negyeddöntőben, a vesztesnek pedig még külön meccselnie kell egy csoportharmadikkal a nyolcba jutásért.

A magyar csapat már a meccs elején megszerezte a vezetést, az első negyed után 3-1-re vezetett, és ezt a két gólos előnyét tartotta minden további negyed végén is. Az előny szinte végig 2-3 gólos volt, egyszer volt, hogy néggyel is vezetett a magyar csapat, eezek után pont a meccs legvégén, 35 másodperccel a befejezés előtt 10-11-re feljöttek a horvátok. Végül ha némi izgalom lett is, de 12-10-es magyar győzelemmel zárult a meccs.

A magyar válogatottnak így már csak az Argentína elleni meccs van hátra pénteken - papírforma szerint nagyon simán kell ezt nyerni -, utána várhatja az ellenfelét a negyeddöntőben. Addig is következik csütörtök hajnalban a női válogatott, Új-Zéland ellen; a magyar női csapat is megnyerte eddig mindkét csoportmeccsét.