Márki-Zay Péter szerint lehallgathatták az ellenzéki összefogást a kampányban, de feljelentést nem tesz2Fénykép© nepszava.hu

Márki-Zay Péter szerint lehallgathatták az ellenzéki összefogást a kampányban, de feljelentést nem tesz

, 5 hír, 0 oldalnézet

– Elvileg kimehetett belső információ az ellenzéki együttműködés kampányközpontjából, ezt egyelőre nem tudjuk – fogalmazott a Népszavának az ellenzéki összefogás korábbi miniszterelnök-jelöltje. Márki-Zay Pétert azután kerestük, hogy az ATV-nek azt mondta, a kampányban lehallgathatták az ellenzék főhadiszállását, mivel hangrögzítés nyomait találták meg a kamerákon az iroda informatikai hálózatának bontásakor. Szerinte az interneten keresztül hallgathatták le őket.

Hódmezővásárhely polgármestere ugyanakkor biztos benne, az ellenzéki pártoknak nem állhatott érdekében a titkos megfigyelés, mivel minden reggel ott hozták meg a döntéseket. Sejtelme sincsen, ki állhat az ügy mögött, de szerinte a Fidesznek állhatott érdekében mindezt megtenni. Mi mindig abban a tudatban dolgoztunk, hogy bennünket megfigyelnek és lehallgatnak Orbán Viktor pártállamában – fogalmazott a politikus. A Blikknek ugyanakkor jelezte, nem tesz feljelentést az ügyben.

– fogalmazott egy, a titkosszolgálatok működésére rálátó forrás a Népszavának, az ELTE tanszékvezető egyetemi tanára, Hack Péter pedig arról beszélt: ma már széles körben elérhetők azok a titkos megfigyelést lehetővé tevő eszközök, melyeket bárki megvásárolhat az interneten.