Megkezdte a felkészülést a válogatott, már Hanga is Kecskeméten van4Fénykép© origo.hu

Megkezdte a felkészülést a válogatott, már Hanga is Kecskeméten van

, 7 hír, 2 oldalnézet

Megkezdte a felkészülést az augusztus végi világbajnoki selejtezőkre, illetve a szeptemberi Európa-bajnokságra a férfi kosárlabda-válogatott, amelynek kecskeméti edzőtáborába megérkezett Hanga Ádám is.

A szövetség tájékoztatása szerint már csak a honosított Mikael Hopkins hiányzik a bő keretből.

"Hopkins a jövő hét elején érkezik, addig Karahodzics Kemál segít nekünk az edzésmunkában és a Georgia elleni két mérkőzésen" - mondta Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány. "Furcsa ütemben vagyunk most, a játékosok a hosszú bajnoki szezon után keveset pihentek. Így nem tudjuk a megszokott alapozást csinálni, nem akarjuk túlterhelni a játékosokat sem. Most mindent rövidebb idő alatt kell elvégeznünk, ezért kértük a tudomány segítségét" - utalt arra, hogy a pécsi központú Kosárlabda Specifikus Módszertani Központtal kidolgoztak egy edzéstervet, amely még a szakvezető számára is szokatlan.

A nemzeti csapat pénteken vívja első tesztmeccsét, amikor a júniusi világbajnoki selejtezőn a spanyolokat legyőző és Eb-társrendező Georgia érkezik a Messzi István Sportcsarnokba. A 18 órakor kezdődő találkozót az M4 Sport élőben közvetíti, majd másnap zárt kapuk mögött is összecsap a két együttes.