Megszólalt a kegyelemben részesített K. Endre4Fénykép© 168.hu

Megszólalt a kegyelemben részesített K. Endre

, 5 hír, 4 oldalnézet

A bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának bűntársaként elítélt, majd kegyelemben részesített K. Endre megszólalt a Blikknek. Kónya Endre határozottan állítja, ő ártatlan, nem követett el semmilyen jogsértést, és nem tudott arról, hogy a gyermekotthont vezető V. János szexuálisan bántalmazhatott, zaklatott gyerekeket. K. Endre 1994-től dolgozott a bicskei gyermekotthonban.

„Ártatlan vagyok, egy meghurcolás áldozata” – mondta a kényszerítés és zsarolás miatt elítélt pedagógus a Blikknek. „Magam is mélységesen elítélem a pedofíliát, sajnálom, ami történt, tanárként és tisztességes emberként is együttérzek az áldozatokkal. A tizenkét oldalas, a közösségi oldalra is feltett nyilatkozatomban is megerősítem ezt, valamint azt is, a volt igazgatóm mellett egy másik nevelő is molesztált gyermekeket, őt személyesen én buktattam le, el is ítélték emiatt”– állítja.

A volt igazgatóhelyettes szerint a jogerős bírói végzés azt mondja ki, nem az igazgató pedofil cselekményeiről, hanem csak az ellene indult eljárásról, nyomozásról volt tudomása. Emiatt ő már nem tehetett semmit, hiszen akkor már kiderült a titok, a hatóságok kezében volt az ügy.