Megszólalt Balogh Róbert, aki Farkas Franciska szerint rasszista megszólalásokkal sértegette egy közönségtalálkozón5Fénykép© magyarnarancs.hu

Megszólalt Balogh Róbert, aki Farkas Franciska szerint rasszista megszólalásokkal sértegette egy közönségtalálkozón

, 7 hír, 0 oldalnézet

„Hogyan lettem rasszista” – címmel reagált a Facebookon egy hosszabb bejegyzésben Balogh Róbert író, akiről korábban Farkas Franciska színésznő azt írta, hogy rasszista és sértő módon vezette a vele való beszélgetést a pécsi Uránia moziban. Farkas szerint Balogh, miután 20 percet késett a beszélgetésről, olyan kérdéseket tett fel neki, mint hogy „te színésznőnek érzed magad, vagy hogy „téged a magyar emberek elfogadnak”, illetve, hogy „miért akarsz kilépni a svájci kurva szerepből”.

„Ebből ő a mai Facebook-os posztja szerint ezt értette vagy hallotta ki: „az első kérdése az volt, színésznőnek tartom-e magam”.

De nem ez volt a kérdésem! És nagyon is számít a különbség. Ég és föld. Franciskának azt vetettem fel, hogy lehet róla tudni, olvasni, hogy sok mindent csinál, ezért adja magát a kérdés, hogy mi az identitása, a színésznő-e vagy fontosabb más tevékenysége. Ez engem, mint írót, mint újságírót, mint filmeket, színházat szerető és arról rendszeresen író embert kifejezetten érdeklő kérdés, és nyilván azt reméltem, hogy másokat is érdekel.