Megvan, kit indíthat a Fidesz Márki-Zay Péter ellen Hódmezővásárhelyen4Fénykép© hirado.hu

Megvan, kit indíthat a Fidesz Márki-Zay Péter ellen Hódmezővásárhelyen

, 6 hír, 0 oldalnézet

Fidesz-KDNP;Hódmezővásárhely;polgármesterválasztás;Márki-Zay Péter;Grezsa István;

Grezsa István orvost jelöli polgármesternek a Fidesz-KDNP Hódmezővásárhelyen – derült ki a kormánypártok polgármesterjelöltjüket és képviselőjelöltjeiket bemutató csütörtöki rendezvényen.

Grezsa István, aki, 2019-ben függetlenként indult el a 2018-as időközi választáson győztes Márki-Zay Péter ellen, most azt mondta: „Június 9-e voltaképpen népszavazás lesz, a hódmezővásárhelyiek Márki-Zay Péterről fognak népszavazást tartani: a városnak el kell döntenie, hogy továbblép a helyben járásból, vagy a békétlenség, marakodás, acsarkodás útján kíván maradni.” Szerinte ugyanis az elmúlt két évben valamennyi szövetségese elfordult a korábbi miniszterelnök-jelölttől, és bármilyen kormánya is lesz a jövőben az országnak, Márki-Zay Péter támogatásra nem számíthat.

Grezsa István azt mondta, polgármesterként csak Vásárhellyel szeretne foglalkozni, nem akar sem miniszterelnök, sem messiás vagy pártelnök, európai parlamenti képviselő, „politikai futóbolond” lenni. Szeretné öt-hét éven belül megduplázni az önkormányzat iparűzésiadó-bevételét, amit legalább két high-tech ipari beruházással lát megvalósíthatónak.