Megvásárolja Csehország vezető energiakereskedőjét az MVM Csoport3Fénykép© origo.hu

Megvásárolja Csehország vezető energiakereskedőjét az MVM Csoport

, 8 hír, oldalnézet

2020. július 10-én megállapodást írt alá az MVM és az E.ON, amelynek értelmében az MVM megvásárolja az innogy Česká republika 100 százalékos tulajdoni részesedését. A tranzakció egy igazi mérföldkőnek számít az MVM Csoport regionális terjeszkedési stratégiájában, ugyanakkor erős hátteret és folytonosságot biztosít a cseh innogy és ügyfelei számára - írja az MVM Csoport sajtóközleménye.

Az innogy Česká republika (iCR) Csehország első számú földgázkereskedője, illetve egyre erősebb a jelenléttel bír a villamos energia piacán is. Összesen több mint 1,6 millió lakossági és vállalati ügyfelet szolgál ki nap mint nap. A tranzakció magában foglalja az innogy kapcsolt energiatermelési eszközeit, valamint a nagykereskedelmi és e-mobilitási portfólióját is.

Az akvizíció teljes mértékben illeszkedik az MVM Csoport regionális terjeszkedési stratégiájához, hogy a nemzeti energetikai holding a közép-kelet-európai régió vezető energetikai szereplőjévé váljon. Az iCR üzleti tevékenysége szintén igazodik az MVM Csoportéhoz, mivel többek között a digitalizációra és az ügyfeleknek nyújtott értékteremtésre épül.