Mesterházy Attila adott állandó parlamenti belépőt Sarka Kata férjének, a valtonos Bessenyei Istvánnak2Fénykép© index.hu

Mesterházy Attila adott állandó parlamenti belépőt Sarka Kata férjének, a valtonos Bessenyei Istvánnak

, 7 hír, 4 oldalnézet

2007 és 2018 között állandó parlamenti belépővel járhatott az Országházba, valamint a Képviselői Irodaházba Bessenyei István, az állami megrendelésekben dúskáló Valton-Sec Kft. résztulajdonosa. A szakértői kártyát Mesterházy Attila egykori MSZP-elnök és -frakcióvezető adta neki, de azt nem tudta megmondani, hogy az üzletember azt hányszor és mire használta. Bessenyeinek, aki Sarka Kata férje, Rogán Cecília üzleti tevékenységéhez is van némi köze – írja az Index.

Az Országház Sajtóirodája azt válaszolta a lapnak, hogy az Országházba és az Országgyűlés Irodaházába belépésre jogosult szakértők személyes adatainak megismerését a közérdekből nyilvános adatok kiadására vonatkozó jogszabályi rendelkezés nem teszi lehetővé. Az MSZP sajtóosztálya pedig azt írta, hogy Bessenyei Istvánnal sem a párt, sem a frakció nem állt szerződéses viszonyban.

„Az országgyűlési képviselők lehetősége, hogy legfeljebb két fő részére állandó parlamenti belépőkártyát igényeljenek, a frakció vezetésének – a mandátum szabadsága miatt – ezzel kapcsolatban semmilyen vizsgálat, ellenőrzés nem feladata. Tájékoztatom továbbá, hogy jelenleg az MSZP Frakciótól az Ön által megnevezett személy nem rendelkezik érvényes parlamenti belépővel. Az MSZP Frakciója nem vezet nyilvántartást arról, hogy aki ilyen kártyával rendelkezik, mikor és hányszor lépett be az Országházba, illetve a Képviselői Irodaházba.”