Ukrajna hírek

Ukrajna - Legfrissebb hírek, történetek és a megbeszélések a sajtó Magyarország.

Ukrajna (ukránul: Україна) kelet-európai állam. Keletről és északkeletről Oroszország, északnyugatról Fehéroroszország, nyugatról Lengyelország, Szlovákia és Magyarország, délnyugatról Románia és Mold...

Utolsó Ukrajna hírek

A CIA információkat ad át Ukrajnának

Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója titkos kijevi látogatásakor új, biztonságosabb kommunikációs csatornák létrehozásáról tárgyalt az ukrán vezetéssel, hogy az Egyesült Államok kiterjedt hírszerzési információkat oszthasson meg Ukraj...

stop.hu - 3 óra
Folytatódik a terrorellenes művelet Kelet-Ukrajnában

Moszkva-barát fegyveres szakadárok hatalmukba kerítették szerdán a donyecki városházát, eközben folytatódott az ukrán terrorellenes művelet Kelet-Ukrajnában. Ennek során az ukrán erők orosz deszantosokat azonosítottak Szlovjanszkban és Kramatorszkban, vis...

inforadio.hu - 6 óra
Utánnyomott forradalom

Kelet-Ukrajnában antimajdanisták tüntetnek, de mégis a Majdan a minta: barikád, épületfoglalás, csak kevesebb a tüntető. Hasonlítsa össze a két oldal tüntetőit!

index.hu - 7 óra
Fegyverletétel, kitörés a gyűrűből - ellentmondásos hírek Kelet-Ukrajnából

Az AFP szerint a feltartóztatott hadoszlop katonáinak szét kellett szerelniük fegyvereiket, a závárzatokat egy jelzés nélküli egyenruhát viselő férfi begyűjtötte.

ma.hu - 7 óra
Ukrán válság - Az ENSZ jelentéstevője szerint nincs etnikai alapú hátrányos megkülönböztetés

Az ENSZ kisebbségi ügyekkel foglalkozó független, különleges jelentéstevője szerint Ukrajnában nincs etnikai alapú hátrányos megkülönböztetés.

inforadio.hu - 7 óra
Állítólag nincs jelentős orosz katonai jelenlét Kelet-Ukrajnában

Az RT orosz állami televízió idézte az uniós vezetőt. Adódik ugyanakkor a kérdés: mit keresHET akár egyetlenegy orosz katona is egy független ország földjén?

ma.hu - 8 óra
Uniós hírszerző főnök: nincs jelentős orosz katonai jelenlét Kelet-Ukrajnában

Nincs jelentős orosz katonai jelenlét Ukrajna keleti részén - idézte szerdán Georgij Alafuzoffot, az Európai Unió katonai hírszerzésének főnökét az RT orosz állami televízió.

inforadio.hu - 8 óra
Ukrajna: Több száz ember meggyilkolására utasíthatták a szakadárokat

Az ukrán titkosszolgálat lehallgatott telefonokra hivatkozik, 23 orosz kémet is elfoghattak.

index.hu - 9 óra
100-200 ember megölésére utasította Moszkva a kelet-ukrajnai szakadárokat

Az orosz titkosszolgálatok munkatársai és a Kelet-Ukrajnában tevékenykedő szeparatisták között olyan telefonbeszélgetéseket hallgatott le az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU), amelyekben a szakadárok azt az utasítást kapták, öljenek meg 100-200 embert, ho...

duol.hu - 10 óra
Kapitális baklövés lenne Kelet-Ukrajna megszállása? - elemzés

Putyin gőgje nem katonai győzelmeken alapul, hanem azon a meggyőződésen, hogy tudja, hogyan kell megfélemlíteni Oroszország szomszédait.

ma.hu - 10 óra