Mi történik? Visszatér a Covid ?© blikk.hu

Mi történik? Visszatér a Covid ?

, 5 hír, oldalnézet

A közelmúltban befejeződött a fukuokai vizes világbajnokság. Némi meglepetésre, de annál nagyobb boldogságunkra aranyat nyert kétszáz hátasunk, valamint a férfi pólócsapat. Most a szakembereken a sor, hogy mérleget vonjanak a mieink teljesítményéről. Gondolom, mi, átlagszurkolók nagyjából úgy vagyunk a Japánban rendezett vébén mutatott produkcióinkkal, hogy a sikereinkre büszkék vagyunk, miközben a lelkünk mélyén érezzük, szerepeltünk ennél már sokkal jobban is.

Az első és talán legfontosabb, hogy a világklasszis Milák Kristóf nélkül is akadt versenyzőnk, aki a dobogó legtetejére állhatott. Mégpedig a 23 esztendős Kristófnál három évvel fiatalabb, a tengerentúlon tanuló és készülő Kós Hubertnek köszönhetően.

Az úszóválogatott szövetségi kapitánya, Sós Csaba is kitért erre a témára, illetve Milák hiányzására. Úgy fogalmazott, a világbajnokságot kihagyó olimpiai, világ- és Európa-bajnok Milák Kristóf döntése – nevezzük önkényes szabadságolásnak – emberileg érthető. Nem tisztem mérlegelni, hogy a szakvezetőnek igaza van- e vagy sem, bár ő példaként megemlítette, hogy sok óriási sztár állt fejre Japánban.