Montenegró fizikailag akarja megtörni a magyar kézilabda-válogatottat8Fénykép© origo.hu

Montenegró fizikailag akarja megtörni a magyar kézilabda-válogatottat

, 10 hír, oldalnézet

Míg a tavalyi Európa-bajnokságon 6 góllal győzték le a spanyol válogatottat, addig a most zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokságon túlságosan könnyedén kapitulált a magyar válogatott a hispánok ellen. A szövetségi kapitány szerint aggodalomra semmi ok, hiszen még van ideje javítania a rendkívül fiatal válogatottnak.

A Japánban zajló világbajnokságon Kazahsztán (39:15) legyőzésével kezdte a magyar csapat, azonban a spanyol válogatott elleni második csoportmérkőzésen 4 gólos vereséget szenvedtek.  A mérkőzés után a válogatott szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen úgy nyilatkozott, hogy nagy nyomás alatt játszottak, de figyelembe kell venni, hogy ez egy fiatal csapat, amely még nem volt annyit együtt, hogy ezt a feladatot meg tudja oldani. Emlékeztetett, hogy az elejétől kezdve hátrányban voltak, végig rohantak az eredmény után.

A Magyar Kézilabda Szövetség Alelnöke, Nagy László szerint sincs semmi ok az aggodalomra.

A válogatott rutinos alapembere, Kovacsics Anikó szerint a mérkőzés eleje megpecsételte a sorsukat, utána már nem tudtak erőre kapni, hogy visszajöjjenek a meccsbe, és nyugodtan tudjanak játszani. Állítása szerint a kapkodás miatt sok hiba csúszott a játékukba