Nem indul újra Pokorni Zoltán8Fénykép© portfolio.hu

Nem indul újra Pokorni Zoltán

, 9 hír, 0 oldalnézet

Pokorni utódját pénteken hivatalosan bejelentették, amikor Fonti Krisztina, jelenlegi alpolgármester közölte a Facebookon, hogy a Fidesz hegyvidéki csoportja őt választotta meg polgármesterjelöltnek. Már hónapok óta terjedtek pletykák erről, és a Kétfarkú Kutya Párt januári kérdésére utalva már akkor felvetette, hogy Pokorni esetleges visszavonulásáról lehet szó – írja a 24.hu.

Pokorni Zoltán hosszú ideig nem kívánt nyilatkozni a visszavonulásával kapcsolatban, arra hivatkozva, hogy a főpolgármester-jelölés elhúzódása miatt a kormánypártban a kerületi vezetőket is arra kérték, tartsák vissza nyilvános kijelentéseiket. Az események alakulása már akkor is arra utalt, hogy Fonti Krisztina lehet az esélyes a polgármesteri posztra, aki az elmúlt hetekben már aktívan részt vett a közéletben, például a Kitörés napjával kapcsolatos kijelentéseivel, és a Facebook-posztja után az állítólagos halálos fenyegetésekkel is szembesült.

Pokorni Zoltán 1998 és 2001 között oktatási miniszter, 2001–2002-ben a Fidesz elnöke, 2006. október 1-jétől Budapest XII. kerületének polgármestere.