Németh Zsolt a svéd Nato-csatlakozásról: Az igen gombot fogjuk megnyomni4Fénykép© magyarnarancs.hu

Németh Zsolt a svéd Nato-csatlakozásról: Az igen gombot fogjuk megnyomni

, 7 hír, oldalnézet

A külügyi bizottság fideszes elnökének meggyőződése, hogy Magyarország még a törökök előtt jóváhagyja a svéd NATO-csatlakozást. Németh Zsolt a Szabad Európának adott interjújában azt mondta, szerinte az országok közötti méretkülönbségek miatt az nem beleavatkozás az amerikai választásba, hogy Orbán nyíltan kiállít Donald Trump mellett, egyébként meg „jó a kémia” a volt amerikai elnök és a miniszterelnök között.

A svéd NATO-tagságot Magyarország támogatja – mondta Németh, kiemelve, hogy a kormány ezt a szervezet elmúlt két csúcstalálkozóján is kinyilvánította. „Innentől kezdve kizárólag technikai kérdés, hogy mikor kerül sor a ratifikációra“ – állapította meg bizottsági elnök.

Emlékezetes, hogy korábban Szijjártó Péter is azt mondta, technikai kérdésról van szó, erre Kocsis Máté Tusványoson azt mondta: „Elég goromba dolog egy kormánytagtól technikai kérdésnek minősíteni egy parlamenti döntést.” Erre a külügyminiszter megváltoztatta az álláspontját, a minapi Kormányinfón pedig Gulyás Gergely is megerősítette, hogy a Fidesz-frakció nem támogatja a csatlakozást.