Nevetségesen magyarázkodnak Gyurcsány polgármesterei a Katona József Színház botránya miatt - videó13Fénykép© 168.hu

Nevetségesen magyarázkodnak Gyurcsány polgármesterei a Katona József Színház botránya miatt - videó

, 15 hír, oldalnézet

Pár nappal ezelőtt vették észre, hogy a Demokratikus Koalíció tagjainak közel az egyharmadával kevesebbet kell fizetniük a Katona József Színház előadásaiért, mivel a színház 28 db kedvezményt biztosító jegyet osztott ki a párt tagjainak. Az ügyet elsőként a Magyar Nemzet szúrta ki, akikhez egy belsős levelezés került, ami az akcióról szól:

„Köszönjük, hogy a DK közösségének tagja vagy, amit egy különleges lehetőséggel szeretnénk meghálálni! November végéig kedvezményesen – akár 30 százalékkal olcsóbban – vásárolhatsz jegyet Budapest egyik legjobb színházába, a Katona József Színházba!”

- olvasható állítólag a DK-tagjainak címzett levélben. A Színházat a történtek után felkereste a lap, akik hosszasan bizonygatták, hogy az intézmény nem pártszimpátia alapján biztosít kedvezményeket, rengeteg más intézménnyel is kapcsolatban áll: „ahogyan magánvállalkozások, piaci alapon működő cégek, úgy fővárosi, valamint országos önkormányzatok, állami cégek is rendszeresen kapnak tőlünk hasonló ajánlatokat. (…) A Katona továbbra is egy sikeres művész színház, és semmilyen párttal nem működik együtt politikai ügyek mentén”