Neymar a szaúdi al-Hilal csapatához igazolt7Fénykép© portfolio.hu

Neymar a szaúdi al-Hilal csapatához igazolt

, 11 hír, 0 oldalnézet

Bejelentette Neymar szerződtetését kedden a szaúdi bajnokságban szereplő al-Hilal labdarúgócsapata. Bár az arab klub nem hozta nyilvánosságra az átigazolás részleteit, sajtóértesülések szerint, a bónuszokat nem számítva, 90 millió euró körüli összegért szerezte meg a brazil válogatott csatárt a Paris Saint-Germaintől (PSG).

Az 31 éves, teljes nevén Neymar da Silva Santos Junior pályafutása során így már összesen 369 milliót fizettek a klubváltásaikor, ez pedig új csúcs a sportágban, az eddigi rekorder a belga Romelu Lukaku volt. Az olimpiai bajnok brazil játékos 2017 óta futballozott a francia fővárosban, ahová a Barcelonától igazolt világrekordot jelentő 222 millió euróért.

A PSG színeiben 173 mérkőzésen 118-szor volt eredményes, a csapattal többek között öt bajnoki cím részese volt és 2020-ban döntőig jutott a Bajnokok Ligájában. A legrangosabb európai kupasorozatban még a Barcelona színeiben ért a csúcsra, de karrierje kezdetén a Santos együttesével a dél-amerikai Libertadores Kupát is a magasba emelhette.