Orbán reméli, hogy Trump marad© alfahir.hu

Orbán reméli, hogy Trump marad

, 15 hír, 2 oldalnézet

Orbán Viktor miniszterelnök levélben köszöntötte Donald Trump amerikai elnököt az Egyesült Államok szövetségi ünnepe, a függetlenség napja alkalmából - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A világméretű járvány kihívásokkal teli időszakában rendkívül fontos, hogy megemlékezzünk történelmünk kiemelkedő eseményeire, amelyek megerősítik nemzeti egységünket - írta Orbán Viktor, hozzátéve: az amerikaiak és a magyarok egyaránt különös ragaszkodást és odaadást mutatnak a közösen osztott értékek, így a szabadság, a szuverenitás és a függetlenség iránt. A keresztény örökség megőrzésének szándéka, a családok folyamatos erősítése és az Izraelnek nyújtott közös támogatásunk továbbra is meghatározza politikánk irányvonalát - szögezte le a magyar miniszterelnök.

"Nem felejtjük el, hogy az Egyesült Államok az elmúlt évszázadok során számos szabadságszerető magyarnak adott otthont. Az Egyesült Államokban élő magyar származású emberek szoros köteléket képviselnek nemzeteink között" - írta Orbán Viktor. Kiemelte: a függetlenség és a szuverenitás "olyan értékek, amelyeket kormányom és a magyar nép ápol és szeretne megőrizni még a nehéz időkben is. Elkötelezett NATO-tagként egyetértünk abban, hogy tisztességes részt kell vállalnunk az euro-atlanti közösség védelméből".