Összeomlott egy dél-afrikai lakópark2Fénykép© index.hu

Összeomlott egy dél-afrikai lakópark

, 4 hír, 0 oldalnézet

A mentőcsapatok egész éjjel dolgoztak több tucat építőmunkás után kutatva, akiket több mint 12 órán át temetett maga alá a betontörmelék, miután egy épülő többszintes lakópark összeomlott a Dél-afrikai Köztársaságban lévő George városában. A hatóságok kedden kora reggel közölték, hogy a halálos áldozatok száma ötre emelkedett, miközben 49 munkást temetett maga alá a hétfő délután összedőlt épület. Hozzátették, hogy további 21 munkást mentettek ki a romok alól és szállítottak különböző kórházakba, közülük legalább 11-en súlyos sérüléseket szenvedtek – írta meg a Fox News.

A helyszínen több mint 100 mentőegység és más segélyszervezet munkatársai is jelen voltak, akik mentőkutyákkal próbálták megtalálni a munkásokat. Közülük néhányan hatalmas betonlapok alá szorultak, amelyek rájuk zuhantak, amikor az ötemeletes épület leomlott. Nagy darukat és emelőberendezéseket vittek a helyszínre, hogy segítsenek a mentési munkálatokban, és magas reflektorokat állítottak fel, hogy a kutató- és mentőszemélyzet egész éjszaka dolgozhasson.

– mondta Colin Deiner, a Nyugat-foki katasztrófavédelem, tűzoltó- és mentőszolgálat tartományi főigazgatója. Elmondta, hogy néhányan beszéltek a mentőkkel, de nem tudtak mozogni, mert végtagjaik a beton alá szorultak. „Ez egy nagyon kemény művelet” – folytatta Deiner, aki a helyszínen volt. „Rengeteg a beton, úgyhogy úgy gondoljuk, hogy ez még elég sokáig fog tartani. A keresési művelet egész nap folytatódik. Rengeteg emberünk van a helyszínen, de ez nagyon-nagyon kemény munka” – ismételte meg.