Paul McCartney visszakapta fél évszázada ellopott hangszerét6Fénykép© origo.hu

Paul McCartney visszakapta fél évszázada ellopott hangszerét

, 8 hír, 0 oldalnézet

Paul McCartney 1961-ben vásárolta Németországban azt a Höfner márkájú gitárt, amelyen olyan Beatles slágereket játszott fel többek között, mint a Love Me Do vagy a She Loves You. 1972-ben azonban Londonban ellopták tőle, és a zenész több mint egy fél évszázadon át nem látta viszont szeretett hangszerét.

Azonban nem feledkezett meg róla ez idő alatt, és az utóbbi években meg is kérte a Höfner céget, hogy próbálják meg felkutatni kultikus basszusgitárját. A keresés, a résztvevők meglepetésére, sikerrel járt. A felhívásra ugyanis jelentkezett egy sussexi család, amelynek gyanús lett, hogy a házuk padlásán évtizedek óta hever egy hasonló kinézetű hangszer, és a hitelesítés után tavaly ősszel be is bizonyosodott, hogy McCartney 500/1 típusú basszerjéről van szó.

A zenész így decemberben vissza is kaphatta a hangszert, aminek kapcsán azt nyilatkozta, hogy elmondhatatlanul hálás ezért. A nyomozást folytató csapat tagjait is váratlanul érte, hogy milyen gyorsan megoldódott az ügy, amit sokan a rock and roll történetének legnagyobb rejtélyének tituláltak.