Pikó András leveleket tett közzé, melyek szerint Kocsis Máténak is jóvá kellett hagynia a kerületi újság tartalmát2Fénykép© origo.hu

Pikó András leveleket tett közzé, melyek szerint Kocsis Máténak is jóvá kellett hagynia a kerületi újság tartalmát

, 8 hír, 6 oldalnézet

"Kommunikációs trükkökkel nem lehet egy kerületet vezetni, mondtam már. Tessenek elkezdeni inkább végre dolgozni, és tessenek visszaadni a 900 alacsony jövedelmű dolgozónak az egy havi bérét, amit elvettek" - így reagált Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Pikó András vádjaira.

Facebook-posztban válaszolt Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Pikó András józsefvárosi polgármester állításaira. A Momentum-közeli exrádiós azt írta saját oldalán, hogy mielőtt kimentek a hírek a Józsefváros Újság nevű kerületi lapban, azokat egyes kormánypárti politikusoknak megküldték egyeztetésre. A nevek között szerepelt Kocsisé is, aki azt írta, nem kellett jóváhagynia az írásokat. "Észrevételt tehettem a velem kapcsolatos írásokhoz" - tette hozzá, kiemelve, hogy éppen az a HVG foglalkozott elsőként Pikó írásával, amelyiktől a balliberális politikus cikkeket rendelt a kampányban.

Mint ismert, az önkormányzati választást követően lefejezték a helyi médiát, amit jól példáz, hogy Pikó Tóth Ákost, a 168 Óra korábbi főszerkesztőjét bízta meg a kerületi lap vezetésével. Ezzel párhuzamosan Gőz Gabriella, Gyurcsány Ferenc volt sajtótitkára a józsefvárosi médiacéget is felügyelő cég igazgatói tagja lett. Az újság első lapszáma botrányos lett.