Pokolgépes merényletet hajtottak végre a bolgár legfőbb ügyész autókonvoja ellen3Fénykép© nepszava.hu

Pokolgépes merényletet hajtottak végre a bolgár legfőbb ügyész autókonvoja ellen

, 4 hír, oldalnézet

Pokolgépes merényletet hajtottak végre hétfőn Ivan Gesev bolgár főügyész autókonvoja ellen – közölte Boriszlav Szafarov helyettes főügyész. Közlése szerint senki sem sérült meg, a hatóságok terrorcselekményként értékelik a Szófiától 50 kilométerre délre Szamokov városának határában történteket. Szemtanúk öt méter magas lángoszlopról számoltak be, a detonáció helyén pedig egy 40 centiméter mély, három méter átmérőjű kráter keletkezett.

Boriszlav Szafarov szerint a merénylet célpontja egyértelműen az úttest és az arra elhajtó autók felé irányult. Hozzátette, hogy a pokolgép nemcsak három kilogramm trotilnak megfelelő robbanószerrel, hanem repeszekkel is meg volt töltve, és éppen akkor robbant fel, amikor a főügyész páncélozott terepjárója elhajtott mellette.

– Nyilvánvaló, hogy a robbanószerkezetet gyilkosságra, nem pedig megfélemlítésre szánták – hangsúlyozta a főügyész helyettese, aki szerint egy szakszerűen előkészített merényletről van szó. Hozzáfűzte, hogy Ivan Gesev és vele utazó családtagjai csak csodával határos módon menekültek meg.