Putyin kész találkozni Trumppal3Fénykép© hirado.hu

Putyin kész találkozni Trumppal

, 6 hír, 4 oldalnézet

Putyin szerdán Szocsiban beszélt erről, miután megbeszélést folytatott Alexander Van der Bellen osztrák elnökkel. A közös sajtótájékoztatón az orosz államfő úgy vélekedett, hogy a legközelebbi lehetőség a Trumppal való találkozóra a G20 Japánban megrendezendő vezetői fórumán nyílik majd.

Arra a kérdésre, hogy vajon egy orosz-amerikai csúcs Bécsben is létrejöhet-e, Putyin azt mondta, hogy ha az Egyesült Államok kész a kapcsolatok ilyen "rendkívüli rendszerben" való folytatására, akkor az osztrák fővárosban is kész lenne tárgyalóasztalhoz ülni amerikai kollégájával. "Bécs jó helyszín a legmagasabb szintű tárgyalásokhoz" - állapította meg.

Szavai szerint Moszkva kész lesz a teljes körű párbeszéd helyreállítására Washingtonban, ha ehhez az Egyesült Államokban létrejönnek az ehhez szükséges belpolitikai feltételek. Megítélése szerint ezek fokozatosan kialakulnak azt követően, hogy a Robert Mueller amerikai különleges ügyész vezette vizsgálat nem állapított meg összejátszást Donald Trump csapata és Moszkva között a 2016-os elnökválasztás idején.