Saját Facebook-oldalán mutatja be elbocsátott tanárait a Karinthy Frigyes Gimnázium3Fénykép© blikk.hu

Saját Facebook-oldalán mutatja be elbocsátott tanárait a Karinthy Frigyes Gimnázium

, 5 hír, 3 oldalnézet

Egyenként, szakmai életútjuk részletes ismertetésével mutatják be elbocsátott tanáraikat a Karinthy Frigyes Gimnázium Facebook-oldalán, írja a 444.hu. Mint ismert, a Karinthy összesen hat tanárát veszítette el, amikor szerdán a Belügyminisztérium utasította a tankerületeket nyolc budapesti tanár elbocsátására a polgári engedetlenségi akciók miatt.

A gimnázium ilyne formában a közösségi médián keresztül próbálja felhívni a figyelmet arra, pontosan mekkora veszteség is érte őket. Éppen ezért Velényi Dóra, 22 éve ott oktató spanyoltanár, Rábai János 2015 óta aktív magyar nyelv- irodalom, valamint mozgókép- és médiakultúra tanár, Pfeiffer Nobert 2011 óta, német nyelven biológiát oktató munkatárs, Nemes Mária földrajozt angolul oktató munkatársuk, Horváth Brigitta magyar szakos tanár és Ősi Judit, a gimnázium utolsó francia szakos tanára is külön megemlékező bejegyzést kapott az oldalon.

A rendkívül drasztikus elbocsátások miatt szombaton este Budapest belvárosában demonstráltak a tanárok és a velük szolidáris támogatók is.