Simon Kornél húszévesen tudta, hogy Gryllus Dorka a felesége lesz© beol.hu

Simon Kornél húszévesen tudta, hogy Gryllus Dorka a felesége lesz

, 4 hír, 2 oldalnézet

Dráma tagozatos osztályban végzett a gimnáziumban, felvételizett az ELTE-re és a Színművészetire is. Játszott meseszínháznál, elvégezte a Pesti Magyar Színiakadémiát, zenél, játszik, rendez, szinkronizál. Gryllus Dorka párja; a közös kisfiuk, Soma már nyolcesztendős. Tóth Ildikó interjúja a Hot! magazin alapján olvasható a Vasárnap Reggel legutóbbi számában.

Szeptember elsején született. Felvették hatévesen az iskolába?

Nem, évvesztes lettem. Eleve csak nagycsoportosként kerültem az óvodába, édesanyám ugyanis otthon volt a kishúgommal, Ágival. Viszont kétszer jártam azt az évet, a második jobban tetszett. Nyereségnek tekintettem, hogy minden osztályban én voltam a legidősebb, érettebb a többieknél.

1987-ben költözünk Szegedre. A szüleim vegyésztechnikusok voltak, addig a Bor­sod­chem­nél dolgoztak, három műszakban, egymást váltva. Kétszobás panellakásban laktunk, a földszinten; emlékszem, sokszor kellett csendben lenni, ha édesanyám vagy édesapám éjszakás volt, és épp aludt. Amikor meghaltak az anyai nagyszülők, édesanyámnak nem volt maradása Bar­ci­kán. Ráadásul új vegyi üzem települt a városba, nagyon mérgező anyagokat gyártott – megijedtek tőle.