Sojgu: naponta egy ezrednyi katona szerződik az orosz hadsereghez3Fénykép© 168.hu

Sojgu: naponta egy ezrednyi katona szerződik az orosz hadsereghez

, 5 hír, 2 oldalnézet

"Tartalékokat alakítunk ki egy hadtest, egy hadsereg részeként, ehhez pluszban a 20. páncélos hadsereg öt ezredét. Ott minden a tervek szerint halad. Június végére gyakorlatilag befejezzük a tartalék hadsereg megalakítását, majd a közeljövőben befejezzük a hadtest megalakítását is " - mondta a miniszter a Vlagyimir Putyin elnök részvételével megtartott tanácskozáson.

Sojgu szerint az öt páncélos ezred feltöltöttsége mostanra 60 százalékos mind a személyi állomány, mind a hadfelszerelés tekintetében. Az mondta, hogy naponta átlagosan 1336 ember - gyakorlatilag egy ezred - köt szolgálati szerződést az orosz fegyveres erőkkel. A tárcavezető jelentése értelmében eddig 114 ezer szerződéses katonát toboroztak, akiket további 50 ezer önkéntes is kiegészít.

A védelmi minisztérium csütörtökön közölte, hogy újabb négy önkéntes alakulat kötött vele szerződést,a számuk így meghaladta a húszat. Sojgu védelmi miniszter szombaton parancsba adta, hogy ezek a formációk - Moszkvában több mint 40 ilyenről tudnak -, július 1-jéig szerződjenek le az általa vezetett minisztériummal.