Szijjártó Péter: Magyarország kiváló példa a józan észre alapozott gazdasági sikerekre3Fénykép© beol.hu

Szijjártó Péter: Magyarország kiváló példa a józan észre alapozott gazdasági sikerekre

, 8 hír, 0 oldalnézet

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) miniszteri tanácsának ülése előtt arról számolt be, hogy a jövő történelemkönyveiben a mostani évek a veszélyek koraként lesznek említve, ugyanis a világ ma súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, amelyek egyben a gazdaságra is negatív kihatással vannak.

Ezért aggodalmát fejezte ki bizonyos, alapvetően liberális politikusi reakciók kapcsán, amelyek alapján a világ ismételt blokkosodásának hosszú távú kockázatával kell számolni, márpedig szavai szerint ezen Magyarország mindig rajtavesztett.

Mi amellett érvelünk, hogy egy más típusú választ adjunk a mostani kihívásokra, s a következő időszak a világban a blokkokra szakadás helyett az összeköttetésekről szóljon. És azt szeretnénk, ha kitörölnénk a nemzetközi politikai szótárakból azokat a kifejezéseket, mint a decoupling vagy a de-risking, amelyek kulturáltnak tűnő kifejezései annak, hogy válasszuk szét egymástól a keleti és a nyugati gazdaságokat