Szíjjártó Péter szerint ütemesen és zavartalanul folyik a paksi-bővítés3Fénykép© portfolio.hu

Szíjjártó Péter szerint ütemesen és zavartalanul folyik a paksi-bővítés

, 7 hír, 0 oldalnézet

Ütemesen, zavartalanul folynak a paksi atomerőmű bővítési munkálatai, amely projekt lehetővé fogja tenni Magyarország energiabiztonságának fenntartását, a rezsicsökkentés eredményeinek megőrzését és a környezetvédelem további erősítését – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Sopronbánfalván az MTI szerint.

Szijjártó Péter a kihelyezett kormányülés szünetében arról számolt be a Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint, hogy Alekszej Lihacsovval, az orosz Roszatom vezérigazgatójával tárgyalt telefonon, akivel a paksi bővítés állását is áttekintették, ahogy azt a beruházás mielőbbi átadása érdekében rendszeresen teszik.

Az építkezés „ütemesen és zavartalanul” folyik: 2,7 kilométernyi résfalazás a tavalyi év végén már lezárult, jelenleg a leendő erőmű biztonsága szempontjából nagyon fontos talajszilárdítás munkálatai zajlanak, amivel a jövő év közepére fognak végezni. A földben változó mélységben elhelyezendő 70 ezer cölöpből eddig háromezer van meg, valamint az úgynevezett első beton öntéséhez szükséges létesítmények kialakítása is megkezdődött.